DomovObiščite nasProgrami za šoleMelhiorca: neverjetna tihotapska zgodba

Melhiorca: neverjetna tihotapska zgodba

Lokacija
grad Gewerkenegg, Prelovčeva 9, Idrija
Ciljna skupina
OŠ/1, 2, 3, ranljive skupine
Termin
po dogovoru
Trajanje
60 min ali 90 min
Cena
6,00 EUR / osebo
Muzejska učna ura - NOVO!

Melhiorca: neverjetna tihotapska zgodba

Prva pomembna prelomnica v idrijski preteklosti sega v čas pred približno 240 milijoni leti. Takrat je prišlo do orudenja z živim srebrom, ki so ga od konca 15. stoletja v Idriji kopali skoraj 500 let. Zgodovino rudnika, mesta in idrijske čipke bomo spoznali s pomočjo zgodbe o tihotapki Melhiorci. Pri tem nam bo v pomoč ogled dela muzeja, neposreden stik z izbranimi muzejskimi predmeti, bogato slikovno gradivo in delovni list z izvirnimi ilustracijami. Učno uro po želji dopolnimo z ogledom filma Melhiorca in njena tihotapska malha.

 

Za vsebino je odgovoren Mestni muzej Idrija. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje  2014–2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Povezava z učno snovjo:

dediščina, bajke, pravljice in pripovedke, rudarstvo, živo srebro, naravoslovje, tehnika, UNESCO, idrijska čipka, etika

Najava obiska

Priporočamo, da se o najustreznejši obliki programa z muzejsko službo dogovorite ob najavi. Ta ukrep dodatno zagotavlja kakovostno izvedbo programa, kar bo v obojestransko zadovoljstvo. Prav tako ob najavi opozorite na posebne želje glede vsebine ali časovnih omejitev. Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša dodatna vprašanja.