DomovObiščite nasProgrami za šolePartizanska bolnica Franja – Učenje na daljavo

Partizanska bolnica Franja – Učenje na daljavo

Lokacija
Ciljna skupina
Osnovnošolci
Termin
/
Trajanje
/
Cena
/
Učenje na daljavo

Partizanska bolnica Franja – Učenje na daljavo

Partizanska bolnica Franja je do preklica zaprta za oglede zaradi posledic povodnji, ki jo je poškodovala julija 2023.  Za tiste, ki ste načrtovali obisk, pa tudi za vse ostale, smo pripravili gradivo za učenje doma. Uvodoma si lahko učenci pogledajo kratko predstavitev, nato obiščejo spletno stran Partizanske bolnice Franja in rešijo učni list, ki ga najdejo  pod tem sporočilom. Odpravijo pa se lahko tudi na poseben literarno-fotografski sprehod v sotesko Pasice in njeno okolico, ki sta ga pred leti pripravili učiteljici Osnovne šole Cerkno Anica Svetik in Mojca Lipužič Moravec.

Program smo naslovili Partizanska bolnica Franja – zgodba za vse čase, saj je zgodba o Partizanski bolnici Franja še kako aktualna tudi v trenutnih razmerah. Uči nas, kako pomembno je, da smo solidarni, da ob skrbi zase mislimo tudi na druge. Povezani in skupaj lahko premagamo tudi najtežje trenutke.

Zgodba za vse čase_Učni list

 

Povezava z učno snovjo:

novejša zgodovina (2. sv. vojna), zgodovina Evrope, odporniška gibanja, zgodovina zdravstvene nege

Najava obiska

Priporočamo, da se o najustreznejši obliki programa z muzejsko službo dogovorite ob najavi. Ta ukrep dodatno zagotavlja kakovostno izvedbo programa, kar bo v obojestransko zadovoljstvo. Prav tako ob najavi opozorite na posebne želje glede vsebine ali časovnih omejitev. Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša dodatna vprašanja.

Pokličite nas
Pišite nam