DomovObiščite nasProgrami za šoleMelhiorca: prefrigana tihotapka

Melhiorca: prefrigana tihotapka

Lokacija
grad Gewerkenegg, Prelovčeva 9, Idrija ali gostovanje po dogovoru
Ciljna skupina
Vrtec, OŠ/1, 2, 3, ranljive skupine
Termin
po dogovoru
Trajanje
45 min
Cena
4,00 EUR / osebo
Pravljična ura - NOVO!

Melhiorca: prefrigana tihotapka

Pet ur hoda iz Idrije je v majhni vasici Šebrelje na Cerkljanskem živela stara ženička. Ime ji je bilo Marina Melhiorca. Kakšno hecno ime! Ali sploh kaj pomeni? Neugnana in prefrigana. Zdelo se je, da se ne boji ničesar: ne lakote, ne poti, ne teme, ne gosposke, ne smrti. Morda je prav zaradi tega zašla v težave…

Njeno neverjetno življenjsko usodo smo zapisali v obliki pravljice. Predstavljamo vam jo s pomočjo slikanice Tihotapka Melhiorca ali ogledom filma Melhiorca in njena tihotapska malha.

 

Za vsebino je odgovoren Mestni muzej Idrija. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje  2014–2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Povezava z učno snovjo:

dediščina, bajke, pravljice in pripovedke, izročilo

Najava obiska

Priporočamo, da se o najustreznejši obliki programa z muzejsko službo dogovorite ob najavi. Ta ukrep dodatno zagotavlja kakovostno izvedbo programa, kar bo v obojestransko zadovoljstvo. Prav tako ob najavi opozorite na posebne želje glede vsebine ali časovnih omejitev. Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša dodatna vprašanja.