natisni
PDF

Muzejska trgovina

recepcijaDa spomini na obisk našega muzeja ne bi zbledeli in jih boste lahko kadarkoli osvežili, so vam na voljo izbrani artikli naše muzejske trgovine.

Muzejska trgovina deluje v sklopu recepcije na gradu Gewerkenegg in v Cerkljanskem muzeju, zato na tem mestu dobite tudi vse informacije o muzeju in spremljajočih dejavnostih, ki vas zanimajo, dodatno ponudbo pa predstavlja bogata ponudba artiklov: knjig, brošur, razglednic, zemljevidov in izvirnih spominkov, značilnih za naše mesto in ožjo okolico. Poleg znamenitih idrijskih čipk si lahko med drugim omislite celo repliko razstavljene muzealije – kocke s kapljicami živega srebra (Hg), ki je delo umetnika Jožefa Vrščaja.

Ključni podatki in dejstva o posameznih oddelkih muzeja so vam na voljo v brezplačnih zloženkah, ki jih prav tako najdete v recepciji, za podrobnejše proučevanje določene tematike pa vam priporočamo obsežnejše publikacije.

Knjige, ki so vam v trgovini na voljo, so predvsem knjige iz muzejskega založništva. Večinoma gre za domoznansko literaturo, vodnike po različnih objektih in zbirkah Mestnega muzeja Idrija ter dela idrijskih in cerkljanskih rojakov.


Predstavljamo vam:

Knjige podrobno >

- monografije, periodika

Karte podrobno >

- Idrija: karta mesta. Merilo 1 : 5000

Razglednice z različnimi motivi podrobno >

- značilni idrijski liki: klekljarica, škafar
- razglednice različnih muzejskih objektov: grad Gewerkenegg, jašek Frančiške, idrijska kamšt, Partizanska tiskarna Slovenija, Partizanska bolnica Franja
- komplet razglednic »France Bevk«
- cerkljanski laufarji

Unikatne kocke, polnjene s kapljicami živega srebra podrobno >