natisni
PDF

Programi ogledov

OglediVsako pomlad v muzeju pripravimo program ogledov, ki je dopolnjen z novostmi v ponudbi in namenjen organiziranim skupinam odraslih obiskovalcev. Vse oglede je mogoče poljubno vključevati v programe eno- ali večdnevnih izletov, ki jih za domače in tuje goste pripravljajo turistične agencije.

Podrobne informacije...

natisni
PDF

Muzejski večeri, Muzejska srečanja

Zivo_srebro_zgodovina_idrijskega_zgalnistva_prireditveMuzejski večeri so ciklusi predavanj, ki jih v Mestnem muzeju Idrija organiziramo od leta 1984.  Prvo predavanje je  imel dr. Ivan Turk o arheoloških izkopavanjih v Divjih babah na Cerkljanskem. V prvih treh letih je bilo v programu deset in več predavanj letno, kasneje se je število ustalilo na šest do osem večerov v sezoni od oktobra do aprila. Vsebine predavanj posegajo na področje arheologije, zgodovine, etnologije, naravoslovja, geologije, zdravstva, predstavljajo kulturno in naravno dediščino, problematiko idrijskega rudnika živega srebra in sanacijo posledic rudarjenja, občasno pa se dotikajo tudi splošnih humanističnih tem. Predavanja so v idrijsko-cerkljanskem prostoru zelo priljubljena in odmevna.
V Cerkljanskem muzeju od leta 1998 potekajo Muzejska srečanja – predavanja v organizaciji muzeja in Muzejskega kluba Cerkno.

 

natisni
PDF

Predstavitve, prireditve, delavnice

Predstavitve_prireditvePoleg redne dejavnosti muzej prireja predstavitve knjig in publikacij, organizira ali soorganizira razne prireditve in posvetovanja ter delavnice za odrasle, s katerimi bogati kulturno ponudbo Idrijskega in Cerkljanskega prostora.

Programe predstavitev in prireditev za tekoče leto sproti objavljamo v rubriki aktualno in v koledarju.

kljucavnicaArhiv

natisni
PDF

Muzejsko društvo Idrija, Muzejski klub Cerkno

MuzejskiklubnaLanisahMuzejsko društvo Idrija je bilo ustanovljeno 12. marca 1986 na pobudo Mestnega muzeja  v Idriji. V okviru društva od leta 1997 deluje  tudi Muzejski klub Cerkno. Glavni namen društva je, da organizirano povezuje vse ljubitelje domoznanstva na ozemlju občin Idrija in Cerkno. Trenutno je vanj vključenih okoli 250 članov. Muzejsko društvo sodeluje z muzejem, prireja ekskurzije, poljudna in strokovna predavanja ter posvetovanja.

kljucavnicaArhiv