Petek, 07 December 2018 11:15

Koncert Lare Jankovič: Kako diši svoboda, kakšne barve je mir?

Mestni muzej Idrija Vas vabi na koncert Lare Jankovič z naslovom KAKO DIŠI SVOBODA, KAKŠNE BARVE JE MIR? v nedeljo, 23. decembra 2018, ob 18. uri v Cerkljanski muzej. Koncert pesmi sveta o nesmislu vojn in sovraštva, pesmi o miru, svobodi, sožitju, ljubezni in….strpnosti je posvečen 75-letnici ustanovitve Partizanske bolnice Franja.

Kitarista: Ravi Shresta in Tilen Stepišnik
Koncert je zasnovan v dveh delih. V prvi del so uvrščene naše in tuje pesmi iz vojnega časa, v drugem delu bodo zvenele pesmi, ki so nastale po vojni. Kot odgovor. Pesmi, ki niso slovenske, bodo pol odpete v originalnih jezikih, pol pa v slovenščini, ker bi jih rada še bolj približala poslušalcem. Slišali boste lahko med drugim Počiva jezero v tihoti, Lipa zelenela je, Lili Marlen, Katjuša, Bella ciao, Konjuh planinom, Dime donde vas morena ali Na oknu glej obrazek bled, Libertad, Če utišate pevca, utihne življenje, Imagine, Where have all the flowers gone.

Na koncertu, ki traja 1 uro 25 minut, se sočasno odvija tematska projekcija.

Velikokrat razmišljam o svobodi in miru. V svetu v katerem živimo, spoznavam, da sta svoboda in mir pravzaprav privilegij, za kar se imamo zahvaliti našim prednikom, ki so nam svobodo in mir priborili. Morda se ne zavedamo, kako velik privilegij je biti rojen in živeti v miru in svobodi ?
Lara Jankovič

Vstopnice bodo na voljo na recepciji Cerkljanskega muzeja uro pred koncertom, cena 5,00 EUR.

 

 

Galerija slik