Petek, 25 Maj 2018 09:13

Odprtje razstave NEANDERTALCI IZ KRAPINE

Cerkljanski muzej in Muzej krapinskih neandertalaca vas vabita na odprtje gostujoče razstave NEANDERTALCI IZ KRAPINE v petek, 1. junija 2018, ob 19. uri v Cerkljanskem muzeju.
Gostujoča razstava Neandertalci iz Krapine je rezultat sodelovanja med dvema območjema, ki nosita znak evropske dediščine − Partizansko bolnico Franja iz Slovenije in Muzejem krapinskih neandertalaca z nahajališčem Hušnjakovo s Hrvaške. Na razstavi bo s kartami, fotografijami, fosili in kopijami predstavljena največja zbirka posameznega najdišča neandertalcev na svetu, ki govori o najstarejših neandertalcih v Evropi. Starost najdb je ocenjena na 125.000 let, odkrili pa so jih konec 19. stoletja v Krapini na Hrvaškem.

Razstavo, ki bo na ogled do 31. julija 2018, bo odprl Gojko Zupan, nacionalni koordinator znaka evropske dediščine. V kulturnem programu bodo sodelovali glasbeniki z Akademije Franza Liszta iz Budimpešte, tudi nosilke znaka evropske dediščine.

Na dan odprtja bomo pripravili srečanje predstavnikov območij znaka evropske dediščine iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Italije in Češke. Dogodek bo potekal v okviru projekta Partizanska bolnica Franja – dediščina Evrope, ki smo ga pripravili v letu evropske kulturne dediščine in v njem povezali različne aktivnosti od lokalnega do evropskega nivoja.

Sočasno bo v muzeju odprta tudi razstava Tinka Tonka Flavtofonka in neandertalčeva piščal iz Divjih bab, na kateri bo predstavljena izobraževalna glasbena slikanica avtoric Tinkare Kovač in Kiki Klimt.

 

Lepo vabljeni!

Galerija slik