Ponedeljek, 24 April 2017 13:33

Zbiranje gradiva na temo Gasilstvo na Cerkljanskem

Povabilo k zbiranju gradiva na temo Gasilstvo na Cerkljanskem.

NA POMOČ

pri zbiranju gradiva v zvezi z gasilstvom na Cerkljanskem

Gasilci so prvi, ki nam pomagajo ob različnih nesrečah, zdaj jim mi lahko pomagamo.

Gasilska zveza Cerkno v letošnjem letu praznuje 20-letnico svojega delovanja. Praznovanje bodo obeležili tudi z izdajo zbornika in z razstavo, ki jo bodo pripravili v sodelovanju s Cerkljanskim muzejem. Predstavljenih bo vseh 9 prostovoljnih gasilskih društev, ki delujejo na Cerkljanskem (Cerkno, Novaki, Planina – Čeplez, Gorje – Poče – Trebenč, Zakriž, Ravne, Bukovo – Zakojca, Šebrelje, Plužnje) . Da bi lahko pripravili dobro predstavitev, vabimo k sodelovanju vse sedanje in bivše gasilce, njihove sorodnike in vse, ki hranijo gradivo povezano z gasilstvom. V poštev pridejo uniforme, kosi opreme, fotografije, dokumenti, značke, plakati in drugo spominsko gradivo pripravljeno ob različnih obletnicah, tombolah, gasilskih veselicah in drugih priložnostih. Zanimajo nas tudi spomini, zgodbe in anekdote povezane z gasilskimi akcijami in dogodki. Če hranite omenjeno gradivo se prosimo obrnite na vodstvo vašega PGD ali direktno na Cerkljanski muzej (tel.:053723180, E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. )

Prosimo, da nam posredujete originalno gradivo (fotografije, dokumenti), ki ga bomo v muzeju poskenirali in vam originale vrnili (za povečave in tisk rabimo namreč ustrezno kvaliteto posnetkov). Seveda bomo veseli, če se boste odločili, da nam gradivo podarite.

V Cerkljanskem muzeju že hranimo nekaj fotografij, povezanih z gasilstvom, vendar žal niso dokumentirane. Nam lahko pomagate ? Prepoznate ljudi na fotografijah ali kraj kjer so nastale?