natisni
PDF
1. Izjava o zasebnosti
Mestni muzej Idrija spoštuje vašo pravico do zasebnosti in je zavezan k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov. Namen Izjave o zasebnosti je, da vas seznanimo s tem, kako bodo zbrani osebni podatki uporabljeni in kako lahko spremenite oziroma zahtevate izbris vseh podatkov, ki jih hranimo o vas.

Mestni muzej Idrija se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki uporabljeni v skladu s to Izjavo o zasebnosti.

2. Splošno
Uporabniki te spletne strani so lahko fizične ali pravne osebe, pri čemer se, po Zakonu o varstvu osebnih podatkov, samo podatki fizičnih oseb štejejo za osebne podatke.

Mestni muzej Idrija se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani. Za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do teh podatkov ali njihovega razkritja, ohranitev točnosti osebnih podatkov in zagotovitev njihove ustrezne uporabe, uporabljamo tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ker obstajajo na spletni strani Mestnega muzeja Idrija določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z Mestnim muzejem Idrija, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Obisk spletne strani
Ob vsakem obisku spletne strani Mestnega muzeja Idrija se na spletnem strežniku, z uporabo storitve Google Analytics, shranjujejo dnevniške datoteke spletnega strežnika (IP številka, verzija brskalnika, verzija operacijskega sistema, jezik operacijskega sistema, lokacija, čas obiska, obiskanost podstrani za posameznega obiskovalca spletne strani). Mestni muzej Idrija tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki. Dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo pod pogoji storitve Google Analytics.

Prijava na e-novice (obvestila)
Če ste se prijavili v sistem prejemanja e-novic (obvestil), vas lahko Mestni muzej Idrija preko elektronske pošte obvešča o svojih storitvah in izdelkih ali novostih s področja ponudbe, storitev ter izdelkov, ki so neposredno vezani na Mestni muzej Idrija. Če teh obvestil ne želite več prejemati, se lahko odjavite z uporabo povezave za avtomatsko odjavo v vsakokratni e-novici (obvestilu).

Mestni muzej Idrija zbira osebne podatke (ime in naslov elektronske pošte) izključno preko prostovoljnih posredovanj osebnih podatkov ob prijavi na e-novice (obvestila). Vsi podatki, zbrani pod temi pogoji, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve. Hranijo se do odjave prejemanja e-novic (obvestil), nato se brišejo.

Ankete
Mestni muzej Idrija občasno na svoji spletni strani izvaja tudi ankete. V primeru izpolnitve ankete, se o uporabniku shranijo naslednji podatki: IP številka, ura in datum oddaje glasu.

Mestni muzej Idrija zbira podatke izključno preko prostovoljnih posredovanj osebnih podatkov ob izpolnitvi ankete. Podatki se hranijo 1 mesec, nato se brišejo.

3. Piškotki (ang. cookies)
Mestni muzej Idrija lahko s pomočjo piškotkov zbira informacije o vaši uporabi spletne strani.

Piškotek je majhna datoteka, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, zato da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani.

Več o piškotkih.

4. Uporabniki podatkov
Uporabniki podatkov so administrator in skrbnik spletne strani Mestnega muzeja Idrija.

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in uporabe podatkov ali želje po dodatnih informacijah, vam bo odgovorila odgovorna oseba za upravljanje z osebnimi podatki uporabnikov spletne strani:

Mestni muzej Idrija
Prelovčeva ulica 9, Idrija
Kontaktna oseba: Milojka Magajne
Telefonska št.: 05 37 23 180
Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.